Omloop Nieuwsblad Cyclo
25.02.2024

Omloop Nieuwsblad Cyclo

Op zondag 25 februari 2024 trapten duizenden wielerliefhebbers hun fietsseizoen op gang tijdens de eerste klassieker van het jaar: Omloop het Nieuwsblad Cyclo. De Muur opvlammen zoals Jan Tratnik? Of een sprintje plaatsen zoals Marianne Vos? #FeelLikeAPro tijdens de evenementen van de Teamleader Crm Classics Tour.

Fotoservice

Sportograf was onze officiële fotopartner en nam foto’s van alle deelnemers tijdens Omloop het Nieuwsblad Cyclo. Deze kan je nu bestellen via onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Ontdek het parcours

Open het seizoen net zoals de profs en duik als een echte flandrien(ne) het Vlaamse klassieke voorjaar in. Ook dit jaar trakteren we je op kasseistroken à volonté! Klassiekers zoals de Paddestraat, Kerkgate en Haaghoek mogen niet ontbreken en vormen zo een eerste stevig blok op je route. Wie niet van kasseien houdt, valt hier gegarandeerd door de mand.

Benen opgewarmd? Goed, want ook de vele Vlaamse hellingen mogen niet ontbreken om jouw seizoen goed op gang te schieten. Namen zoals de Molenberg, Leberg, Berendries en Valkenberg zullen ongetwijfeld als muziek in jouw oren klinken. Als kers op de taart schotelen we je het iconische duo Muur van GeraardsbergenBosberg. Klassiekers waar wielergeschiedenis werd geschreven en die jij je ongetwijfeld nog lang gaat herinneren na zondag 25 februari.

60 km
Start & finish: Ninove
+ 400 m
80 km
Start & finish: Ninove
+ 600 m
125 km
Start & finish: Ninove
+ 1.000 m
150 km
Start & finish: Gent
+ 900 m

Muur van Geraarsbergen

Bosberg

Berendries

Elverenberg - Vossenhol

Valkenberg

Tenbosse

Muur van Geraarsbergen

Bosberg

Borstekouter - Paddestraat

Terweeënstraat

Molenberg

Kauwenberg

Kerkgate

Wolvenberg

Holleweg

Varentberg

Haaghoek

Leberg

Berendries

Elverenberg - Vossenhol

Valkenberg

Tenbosse

Muur van Geraarsbergen

Bosberg

Molenberg

Haaghoek

Leberg

Berendries

Elverenberg - Vossenhol

Valkenberg

Tenbosse

Muur van Geraardsbergen

Bosberg

Borstekouter - Paddestraat

Asselkouter

Kantienberg

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

  • Ninove:
   • P1: Colruyt – Polderbaan 26 (gratis)
   • P2: Interparking Ninea – Vuurkruiserstraat (€1,6/u – €4 dag) – Max. hoogte: 2m
   • P3: Mallaard – Mallaardstraat (gratis)
   • Oude Kaai (gratis)
   • Graanmarkt (gratis)
   • Hemmerynckplein (gratis)
  • Gent:
   • Meer info over parkeren in Gent vind je op hier.

Ninove: PTI Ninove – Centrumlaan 160
Gent: ’t Kuipke, Familie van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

Starturen: 

 • Ninove:
  • 60 km: 8.30u – 11.00u
  • 80 km: 7.30u – 11.00u
  • 125 km: 7.30u – 9.30u
 • Gent (150 km): 7.30u – 9.00u
 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Signaalgevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 150 km: 3 bevoorradingen
 • 125 km: 2 bevoorradingen
 • 80 km: 1 bevoorrading
 • 60 km: 1 bevoorrading

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Sluiting bevoorrading Lierde: 14u00
Sluiting bevoorrading Velzeke: 15u30

Indien je te laat aan de laatste bevoorradingspost passeert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen.

De finish in Gent en Ninove sluit om 16u30.

Kleedkamers en douches

  • Ninove: PTI Ninove – Centrumlaan 160
  • Gent: ’t Kuipke, Familie van Rysselberghedreef 2

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor een unieke medaille of een orignele t-shirt. Wil je liever jouw waarborg terug? Dat kan. Vraag hiernaar aan de infostand.

Kaderplaatje ingeruild? Blijf nog even nagenieten van jouw rit op de gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. 

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Omloop het Nieuwsblad Cyclo.

Tarieven

60 km

80 km

125 km

150 km

Voordeeltarief (t.e.m. 13/2)

17 €

17 €

20 €

22 €

Standaardtarief (na 13/2)

20 €

20 €

23 €

25 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 13 februari, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Groepsinschrijvingen (t.e.m. dinsdag 13 februari – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met dinsdag 13 februari.

teamleader-logo

Teamleader,
trotse sponsor van je vrije tijd.

Teamleader heeft een hart voor ondernemers en de koers. Zowel wielrenners als ondernemers verleggen grenzen om hun doelen te verleggen, werken als peloton samen voor succes, en hebben een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen.

Een goede gezondheid is cruciaal voor ondernemers om op topniveau te presteren en daarom gaan we bij Teamleader voluit voor de Teamleader Crm Classics Tour.
Teamleader is de helper van de koplopers, de ondernemers, zodat zij als eerste de finish halen.

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je ook van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier begeleiden we alle sportievelingen in het voorbereiden en het behalen van de finish!

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Recycling actie

In België liggen drie miljoen gsm’s vergeten in een lade. En toch kan 90% van de materialen in gsm’s gerecycleerd worden (koper, kobalt, zilver, goud, enz.). In 2024 wil Proximus maar liefst 140.000 toestellen inzamelen.

Een warme oproep naar alle wielerliefhebbers om hun groenste beentje voor te zetten en deel te nemen aan de recycling actie! Dit kan bij alle Proximus Cycling Challenges vermeld in de kalender en bij 6 tochten van de Teamleader Crm Classics Tour. Je recycling deelname wordt beloond. Hoe? Dat ontdek je via de knop hieronder.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15 euro te doneren voor Younited Cycling.

The essential guide for Cycling in Flanders

De Flandrien Challenge grijnst je toe. Verover 59 iconische berg- en/of kasseisegmenten over heel Vlaanderen en word een levende legende. Tenminste, als dat lukt in minder dan 72 uur tijd. Meer weten over deze wild ride? Of over indrukwekkende routes en events, bucket lists en all things cycling?

Cycling in Flanders ontvangt je met open armen.