OPEN JE SEIZOEN ZOALS DE PROFS

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo
27.02.2022

CCT_OHN

Omloop Het Nieuwsblad Cyclo

Binnenkort is het weer zover! Dan trek jij alleen of samen met je trainingsbuddies de wegen van de openingsklassieker op. In wiens spoor rijd jij zondag 27 februari de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo?

Je kan kiezen uit 70 of 110 km, met start en finish in Ninove of 140 km met start in Gent en finish in Ninove, net als de profs!

Foto's

Parcours

Als echte flandrien(ne) voel jij je ongetwijfeld geroepen om jouw seizoen net als de profs te openen aan ’t Kuipke in Gent of op de aankomstplek van de openingsklassieker in Ninove. Je vertrekt voor een tocht langs Kerkgate, Jagerij, Paddestraat en Haaghoek, waar we testen of je wel écht van de kasseien houdt. Tussendoor strek je de benen op klassiekers als de Molenberg, Leberg, Berendries en Valkenberg. Jouw ultieme uitdaging ligt in Geraardsbergen, met de Muur en Kapelmuur, gevolgd door de beklimming van de Bosberg. 

Moet je er weer een beetje inkomen nu we weer de weg op trekken of heb je je afgelopen maanden helemaal klaargestoomd op de rollen? Voor ieder wat wils in de openingscyclo van 2022! Kies jij voor de korte afstand van 70 km, waag je je aan de 110 km of ga je voluit op de 140 km? 

Kies je voor de 140 km, maar wil je terug naar de start in Gent met je fiets? Dat kan! We voorzien nog een uitgepijld parcours terug naar de start vanuit Ninove. Voor je vertrek in Ninove kan je nog even bijtanken bij een laatste bevoorrading. In totaal heb je dan 180 km op de teller staan!

140 km

Start: Gent - Finish: Ninove

Asselkouter

Lange munte

Lang Ast

Huisepontweg

Wolvenberg

Kerkgate

Jagerij

Molenberg

Haaghoek

Leberg

Berendries

Elverenberg - Vossenhol

Valkenberg

Tenbosse

Muur van Geraardsbergen

Bosberg

110 km

Start: Ninove - Finish: Ninove

Kerkgate

Jagerij

Molenberg

Haaghoek

Leberg

Berendries

Elverenberg - Vossenhol

Valkenberg

Tenbosse

Muur van Geraardsbergen

Bosberg

70 km

Start: Ninove - Finish: Ninove

Elverenberg - Vossenhol

Valkenberg

Tenbosse

Muur van Geraardsbergen

Bosberg

Bekijk de uitgebreide parcours via RouteYou: 

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Omloop het Nieuwsblad Cyclo. 

Tarieven

70 km

110 km

140 km

Voordeeltarief (t.e.m. 14/2)

15 €

18 €

20 €

Standaardtarief (na 14/2)

18 €

21 €

23 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 14/02, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief. 

Heb je de juiste ontsnapping gemist en schrijf je pas in na 14/02? Geen zorgen, ook het Peloton zal zich laten gelden en zal van de openingsklassieker van het voorjaar een topeditie maken.

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

De dag zelf ter plaatse inschrijven is mogelijk aan het standaardtarief. Je vooraf inschrijven online verloopt echter veel vlotter, je rijdt met je fiets door de Scan & Ride balie, laat je ticket scannen en je bent vertrokken! We raden je dus aan om je online in te schrijven. Dit kan tot de avond voordien om 23u59.

Praktische info

 • Uitgebreide bevoorradingen onderweg met o.a. Etixx sportdrank, sportrepen, fruit en LU wafels, Belvita koeken…
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand op de start, bevoorradingen en op het parcours
 • Medische bijstand op de start en op de bevoorradingen
 • Signaalgevers op het parcours
 • Pechverhelping
 • Wegwijzer / bepijld parcours
 • Parcourssticker met hellingen onderweg
 • Kaderplaatje

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand is geopend op zondag 27 februari:

 • 140 km tussen 7u45 en 9u30
 • 110 km: tussen 7u45 en 11u00
 • 70 km: tussen 7u45 en 11u00

Start & finish 70 & 110 km

Ninove
Richtpunt campus Ninove 
Centrumlaan 160, 9400 Ninove

Start 140 km

Floraliënhal
Citadelpark
9000 Gent

Finish 140 km

Ninove
Richtpunt campus Ninove 
Centrumlaan 160, 9400 Ninove

Wil jij je openingsweekend goed inzetten?

Voor wie het iets meer mag zijn, voorzien we een uitgepijld parcours terug richting de start in Gent, zo heb je na je eerste echte klassieker, bijna 180 km op de teller staan! We voorzien nog een kleine bevoorrading in Ninove voor je je weg terug inzet richting Gent.

De finish in Ninove sluit officieel om 16u30.

Aantal bevoorradingen

140 km: 3 bevoorradingen
110 km: 2 bevoorradingen 
70 km: 1 bevoorrading

Meer informatie over overnachtingsmogelijkheden in de buurt van start en aankomst vind je via volgende toeristische diensten:

ETIXX SPORTVOEDING

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast zal je ook kunnen genieten van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier kunnen we alle sportievelingen begeleiden in het voorbereiden en het behalen van de finish!

In een hogere versnelling met Etixx

Voldoende trainen is de sleutel tot succes, maar zonder een dagdagelijks gezond voedingspatroon en de juiste sportvoeding voor, tijdens en na elke rit, lukt het nooit om met trainen alleen je volle potentieel te bereiken. Sporters hebben in het algemeen – door hun fysieke inspanningen – ook een hogere behoefte aan vitaminen en mineralen. Extra supplementen worden om die reden sterk aanbevolen. Het complete Etixx sportvoedings- en supplementengamma ondersteunt je hierin perfect, alle producten voldoen dan ook aan de hoogste kwaliteitseisen en dragen het Informed Sports kwaliteitslabel.

Om de deelnemers optimaal te begeleiden bij de keuze van de meest geschikte sportvoeding in de voorbereiding en tijdens de voorjaarsklassiekers, heeft Etixx een pagina ontwikkelt met specifiek advies voor wielrenners.

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle.

De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Voel je je ziek, moet je hoesten, niezen of heb je koorts? Gezien de huidige gezondheidssituatie raden we je aan om thuis te blijven en niet naar het event te komen. 

The essential guide for cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren. 

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien! 

www.cyclinginflanders.cc

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Omloop Het Nieuwsblad Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Wil je op hoogte blijven van onze events?

Laat je emailadres dan hier achter.