Omloop Nieuwsblad Cyclo
25.02.2024

teamleader-logo

Omloop Nieuwsblad Cyclo

Kriebelt het bij jou ook zo hard? Geloof het maar, bij ons ook! Op zondag 25 februari 2024 is het eindelijk weer zover! Dan kan jij net zoals de profs het Vlaamse voorjaar op gang trappen met de Omloop het Nieuwsblad Cyclo.

Je kan kiezen uit maar liefst 4 afstanden en twee startlocaties! Wie vertrekt vanuit Ninove krijgt de keuze uit 60, 80 of 120 kilometer door de Vlaamse Ardennen. De echte diehard flandriens kunnen hun seizoen beginnen met een pittige rit van maar liefst 150 kilometer. Starten en finishen doe je in het Gentse Kuipke.

Ontdek het parcours

Open het seizoen net zoals de profs en duik als een echte flandrien(ne) het Vlaamse klassieke voorjaar in. Ook dit jaar trakteren we je op kasseistroken à volonté! Klassiekers zoals de Paddestraat, Kerkgate en Haaghoek mogen niet ontbreken en vormen zo een eerste stevig blok op je route. Wie niet van kasseien houdt, valt hier gegarandeerd door de mand.

Benen opgewarmd? Goed, want ook de vele Vlaamse hellingen mogen niet ontbreken om jouw seizoen goed op gang te schieten. Namen zoals de Molenberg, Leberg, Berendries en Valkenberg zullen ongetwijfeld als muziek in jouw oren klinken. Als kers op de taart schotelen we je het iconische duo Muur van GeraardsbergenBosberg. Klassiekers waar wielergeschiedenis werd geschreven en die jij je ongetwijfeld nog lang gaat herinneren na zondag 25 februari.

60 km
Start & finish: Ninove
+ 400 m
80 km
Start & finish: Ninove
+ 600 m
120 km
Start & finish: Ninove
+ 1.100 m
150 km
Start & finish: Gent
+ 1.000 m

75 km

Start & finish: Gent
+400m

Molenstraat - Gavere

Wolvenberg

Hoge Dumpel

Molenberg

Lange Munte

110 km

Start & finish: Gent
+800m

Molenstraat - Gavere

Wolvenberg

Kerkgate

Jagerij

Molenberg

Marlboroughstraat

Biesestraat

Haaghoek

Leberg

Berendries

Paddestraat

Terweeënstraat

Lange Munte

Asselkouter

145 km

Start & finish: Gent
+1080m

Molenstraat - Gavere

Wolvenberg

Kerkgate

Jagerij

Molenberg

Marlboroughstraat

Biesestraat

Haaghoek

Leberg

Berendries

De Muur

Bosberg

Heilige Rita

Lippenhovestraat

Paddestraat

Terweeënstraat

Lange Munte

Asselkouter

Praktische info

De organisatie voorziet voldoende parking in de nabijheid van start en aankomst. Op deze manier kan je veilig je wagen parkeren.

Meer info volgt later.

Ninove: PTI Ninove – Centrumlaan 160
Gent: ’t Kuipke, Familie van Rysselberghedreef 2, 9000 Gent

Starturen: meer info volgt later.

 • Uitgebreide bevoorradingen
 • Ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Technische bijstand bij de start en bevoorradingen, pechverhelping op het parcours
 • Medische bijstand bij de start en bevoorradingen
 • Seingevers
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Parcourssticker en GPX
 • Kaderplaatje
 • Gratis koffie bij de start

Scan & ride

Schrijf online in en ontvang je ticket via mail. Zo kan je meteen je kaderplaatje afhalen bij vertoon van je ticket aan de Scan & Ride balies en hoef je niet meer van de fiets!

Daginschrijving

Schrijf je liever ter plaatse in? Plaats dan zeker je fiets in de beveiligde fietsenstalling!

Geniet tijdens je tocht van uitgebreide bevoorradingen met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit.

Aantal bevoorradingen*:

 • 150 km: 3 bevoorradingen
 • 120 km: 2 bevoorradingen
 • 80 km: 1 bevoorrading
 • 60 km: 1 bevoorrading


*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje!

Indien je te laat aan de laatste bevoorradingspost passeert, ben je geen officiële deelnemer meer en ben je verplicht om de kortste weg naar de finish te nemen.

De exacte sluitingsuren van de bevoorradingsposten en finishlocaties worden hier binnenkort weergegeven.

Kleedkamers en douches

Voorziene kleedkamers en douches worden hier binnenkort weergegeven.

Ruil na afloop van je tocht je kaderplaatje in voor een unieke medaille of een orignele t-shirt. Wil je liever jouw waarborg terug? Dat kan. Vraag hiernaar aan de infostand.

Kaderplaatje ingeruild? Blijf nog even nagenieten van jouw rit op de gezellige après-bike.

Pech onderweg?

Er is technische bijstand voorzien bij de start en de bevoorradingen. Geraak je niet tot daar? Bel dan naar het noodnummer dat op de achterkant van je kaderplaatje vermeld staat om beroep te doen op onze mobiele pechverhelping.

Medische bijstand is voorzien bij de start en bij de bevoorradingen. 

Online inschrijven

Parcours gekozen? Prima! Hieronder vind je alle tarieven voor de Omloop het Nieuwsblad Cyclo.

Tarieven

60 km

80 km

120 km

150 km

Voordeeltarief (t.e.m. 13/2)

14 €

14 €

16 €

19 €

Standaardtarief (na 13/2)

17 €

17 €

19 €

22 €

Vroeg inschrijven loont de moeite!

Spring mee met de vroege vlucht en schrijf je in vóór 13 februari, zo zit je in de ontsnapping en geniet je van een voordelig tarief.

Wist je trouwens dat je dankzij onze ‘spring package’ van 20% korting geniet als je je voor 31 december 2023 tegelijk inschrijft voor Omloop Nieuwsblad Cyclo, Gent-Wevelgem Cyclo en Dwars door Vlaanderen Cyclo?

Opgelet: Bij je inschrijving wordt er €5 waarborg toegevoegd voor het gebruik van je kaderplaatje. Je krijgt deze waarborg terugbetaald bij aankomst of kan het inruilen voor een originele T-shirt.

Groepsinschrijvingen (t.e.m. dinsdag 13 februari – 23u59)

Wil je samen met collega’s en vrienden de uitdaging aangaan? Dan kan je als groep inschrijven tot en met dinsdag 13 februari.

teamleader-logo

Teamleader,
trotse sponsor van je vrije tijd.

Teamleader heeft een hart voor ondernemers en de koers. Zowel wielrenners als ondernemers verleggen grenzen om hun doelen te verleggen, werken als peloton samen voor succes, en hebben een uithoudingsvermogen om u tegen te zeggen.

Een goede gezondheid is cruciaal voor ondernemers om op topniveau te presteren en daarom gaan we bij Teamleader voluit voor de Teamleader Crm Classics Tour.
Teamleader is de helper van de koplopers, de ondernemers, zodat zij als eerste de finish halen.

Etixx fuels your goal

Etixx Sports Nutrition biedt sporters een gezonde ondersteuning voor duurzame sportprestaties. Dankzij onze samenwerking met Etixx Sports Nutrition zal je tijdens jouw voorjaarsklassieker kunnen genieten van een kwalitatieve bevoorrading met Etixx producten (Isotonic, Energy gel, Energy Sport Bar,…). Daarnaast geniet je ook van exclusieve acties en kortingen op het Etixx gamma bij de inschrijving en na het evenement. Op die manier begeleiden we alle sportievelingen in het voorbereiden en het behalen van de finish!

Voorbereiding

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. 

Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport)arts. Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. 

Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Fotoservice

Sportograf is onze officiële fotopartner en zal foto’s nemen van alle deelnemers tijdens Omloop het Nieuwsblad Cyclo. Deze kan je een dag na je deelname bestellen via onderstaande knop.

Hier vind je meer info over hoe met je foto’s wordt omgegaan.

Neem deel en steun Younited Cycling

Fietsen is behalve een ontspannende activiteit ook een krachtig middel. Onder het motto ‘My Team, My Home’ bouwt Younited Cycling aan fietsteams waar iedereen welkom is en meetelt.

Hun deelnemers strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede, migratie of verslaving.

In hun peloton vinden ze meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er een thuis. Ze worden gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en individuele aandacht schenken, om hen zowel op als naast de fiets te begeleiden.

Extra middelen zijn nodig om Younited Cycling te doen groeien. Ook jouw bijdrage kan helpen. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5, 10 of 15 euro te doneren voor Younited Cycling.

The essential guide for Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles. 

Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf! 

Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.